Δωρεάν μεταφορικά για αγορές άνω των 35 ευρώ.

Search
Close this search box.

Το δικό μου μουσείο – Emma Lewis

Έχοντας ακούσει μόνο θετικά λόγια για τις Εκδόσεις Πουά, επέλεξα να τις γνωρίσω με το βιβλίο «Το δικό μου μουσείο» της συγγραφέως Emma Lewis.

Προσωπική άποψη: Αγγελίνα Παπαθανασίου

Ένα βιβλίο πραγματικά έργο τέχνης, που βοηθά μικρούς και μεγάλους αναγνώστες να δουν τα μουσεία με διαφορετική ματιά. Η αλήθεια είναι ότι η σχέση των περισσότερων ανθρώπων με τα μουσεία δεν είναι ιδιαίτερα στενή. Υπάρχουν στις πόλεις που ζούμε μουσεία που αγνοούμε την ύπαρξή τους, μουσεία που δεν τα έχουμε επισκεφτεί ποτέ και ενδεχομένως να μην έχουμε καμιά πρόθεση να τα επισκεφτούμε στο μέλλον.

Το βιβλίο αυτό ίσως είναι μια πολύ καλή ευκαιρία να επαναπροσδιορίσουμε τη σχέση μας με τα μουσεία, αλλά και να βοηθήσουμε τα παιδιά μας να αγαπήσουν αυτούς τους χώρους και να τους επισκέπτονται.

Τα μουσεία δεν χρειάζεται καθόλου να είναι παλιά! Το Μουσείο του Διαστήματος έχει έναν σωρό καινούργια πράγματα.

Το κείμενο του βιβλίου είναι μικρής έκτασης. Η εικονογράφηση του βιβλίου, που εμπεριέχει και κολλάζ, συμπληρώνει το κείμενο και εντυπωσιάζει τα παιδιά. Ανοίγεται μπροστά τους ένας νέος κόσμος. Αυτός των μουσείων. Είναι χώροι μεγάλοι, αλλά μπορεί και μικροί. Στεγασμένοι, αλλά και υπαίθριοι. Με αντικείμενα πολύ παλιά, αλλά και σύγχρονα. Οι επισκέπτες τους είναι άνθρωποι όλων των ηλικιών, με ίδια ενδιαφέροντα, αλλά και διαφορετικά.

Το βιβλίο παρακινεί τα παιδιά να δημιουργήσουν το δικό τους μουσείο με αντικείμενα που αγαπούν και τους θυμίζουν δικές τους στιγμές. Τα παιδιά θα βρουν πολλές και διαφορετικές δραστηριότητες σχετικές με όσα είδαν στις σελίδες του βιβλίου.

Είμαι σίγουρη ότι μετά την ανάγνωση του βιβλίου, θα προκύψουν επισκέψεις σε μουσεία και πινακοθήκες, ενώ ο τρόπος με τον οποίο θα κοιτάμε πλέον τα εκθέματα θα είναι με μια πιο φρέσκια ματιά.

Περίληψη: Το δικό μου μουσείο ακολουθεί ένα μικρό κορίτσι σε ένα ταξίδι ανακάλυψης κατά την διάρκεια του οποίου μαθαίνει τι είναι τα μουσεία και τι υπάρχει μέσα σε αυτά. Γεμάτη ανυπομονησία, βρίσκει γιγάντια έντομα και παράξενα άγρια ζώα, αρχαία σκεύη και σύγχρονους πίνακες ζωγραφικής, φύλλα που μοιάζουν με φτερά και λουλούδια τόσο μεγάλα όσο το κεφάλι της! Θαυμάζοντας τα μουσεία, παλιά, καινούρια, σε εξωτερικούς χώρους και ακόμη και στο διάστημα, σύντομα καταλαβαίνει ότι το αγαπημένο της μουσείο την περιμένει στο σπίτι. Το δικό μου μουσείο εξυμνεί πως μια συλλογή από αντικείμενα μπορεί να αντανακλά τις προσωπικότητες μας.

«Το δικό μου μουσείο» είναι εικονογραφημένο με ένα ξεχωριστό στυλ κολάζ από την πρωτοεμφανιζόμενη συγγραφέα και εικονογράφο Emma Lewis.

Έχει βραβευθεί με το Bologna Ragazzi Opera Prima Award το 2017 και ήταν υποψήφιο για το Kate Greenaway Medal το 2018.

Πηγή:https://www.thematofylakes.gr/to-diko-mou-mouseio-emma-lewis/?fbclid=IwAR3_wxgpT8W9_f9_XVs_-schd1fTbDjLTQnpU626VaFUkIm4h8zwOnD9LCI

Πες το στους φίλους σου μέσω :