Δωρεάν μεταφορικά για αγορές άνω των 35 ευρώ.

Search
Close this search box.

Το δικό μου Μουσείο

Η Καλομοίρα Θεοχάρη διαβάζει, ενθουσιάζεται και προτείνει ένα βιβλίο – ωδή στα μουσεία

Συντάκτρια: Καλομοίρα Θεοχάρη

18 Μαΐου, Διεθνής Ημέρα Μουσείων, και η σημερινή μας πρόταση δε θα μπορούσε να αφορά τίποτα λιγότερο από ένα βιβλίο για Μουσεία! Επιτρέψτε μου, όμως, να πω πως το συγκεκριμένο δεν είναι ένα απλό βιβλίο. «ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟ» είναι ένα βιβλίο – ωδή στα μέρη εκείνα που ταξιδεύουν τον νου και την καρδιά μας ενώ είναι εξαιρετική αφορμή να καταρρίψουμε τυχόν στερεότυπα που έχουν δημιουργηθεί στα παιδιά μας περί Μουσείων. Τι εννοώ; Θα καταλάβετε αμέσως!

Όλοι λένε πως θα τα αγαπήσω τα μουσεία… Τα μουσεία είναι μεγάλα κτίρια, γεμάτα με τα πιο
παλιά και τα πιο παράξενα πράγματα απ’ όλο τον κόσμο.

Ξεκινάμε από το Μουσείο Αρχαίων Τεχνουργημάτων, περνάμε από το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, και κατόπιν από το Μουσείο Τέχνης, επισκεπτόμαστε το Μουσείο του Διαστήματος και κάπου εκεί συνειδητοποιούμε πως όλα τα Μουσεία δεν έχουν μέσα τους παλιά ή άγρια πράγματα. Όλα τα Μουσεία έχουν αντικείμενα που σε ταξιδεύουν, που σε κινητοποιούν να σκεφτείς και να νιώσεις! Με λίγα λόγια, μέσα από τα Μουσεία ΥΠΑΡΧΕΙΣ!
«Και, ξέρετε, δε βρίσκονται όλα τα μουσεία μέσα σε μεγάλα κτίρια…»
Για να δω τι μπορείτε να σκεφθείτε με αφορμή αυτή την πρόταση! Πριν την απαντήσετε, σκεφθείτε εσείς τι θα βάζατε μέσα σε ένα Μουσείο; Τι θα θέλατε να δείτε; Γιατί θα θέλατε να το δουν κι άλλοι; Τι λέει για εσάς; Η μικρή μας φίλη ανακάλυψε όχι μόνο πως μπορεί να δημιουργήσει το δικό της Μουσείο μα πως φτιάχνοντάς το μας δείχνει κομμάτια του εαυτού της!

Δε θα άλλαζα τίποτα απολύτως σε αυτό το βιβλίο! Το πρωτοείδα σε δημοσίευση αγαπημένης φίλης και δεν το σκέφθηκα ούτε λεπτό! Το αγόρασα αμέσως γιατί καθρεφτίζει τη δική μου αγάπη για τα Μουσεία. Το αγόρασα αμέσως γιατί πρεσβεύει όσα θέλω να μεταλαμπαδεύσω στα παιδιά μου. Η δημιουργός Έμμα Λιούις – πρωτοεμφανιζόμενη, παρακαλώ – μέσα από τη μεστή ιστορία και την μοναδικής αισθητικήςεικονογράφηση με τα κολάζ και τα έντονα χρώματα καταφέρνει να μας πάρει από το χέρι και να μαςμυήσει στην ομορφιά των συλλογών πάσης φύσεως!
Το βιβλίο έχει βραβευθεί με το Bologna Ragazzi Opera Prima Award το 2017 και ήταν υποψήφιο για το
Kate Greenaway Medal το 2018 μα αυτά τα παραθέτω σαν απλές πληροφορίες! Όταν το πιάσετε στα χέρια σαςθα καταλάβετε τον ενθουσιασμό μου!
Αν το δωρίσετε σε παιδιά, πάρτε μαζί σας και μολύβια, χρώματα γιατί οι τελευταίες σελίδες της έκδοσης έχουν σχεδιαστεί για πολύ παιχνίδι !

Πηγή: https://www.businessmum.gr/quot-to-diko-moy-moyseio-quot-i-kalomoira-theochari-diavazei-enthoysiazetai-kai-proteinei-ena-vivlio-odi-sta-moyseia/?utm_source=dlvr.it&utm_medium=facebook

Πες το στους φίλους σου μέσω :