Δωρεάν μεταφορικά για αγορές άνω των 35 ευρώ.

Search
Close this search box.

Συνέντευξη της Emma Lewis

Η Emma Lewis έκανε το ντεμπούτο της στην συγγραφή και παράλληλα εικονογράφηση παιδικού βιβλίου με το «Το δικό μου μουσείο», ένα βιβλίο που υμνεί τα μουσεία και ταυτόχρονα εναθαρύνει τον αναγνώστη να κοιτάξει γύρω του και μέσα του και να δει με τι επιλέγει να περιβάλλει τον εαυτό του. Η συνέντευξη έγινε από την εκδότρια Δήμητρα Χριστοφορίδου.

Πως πήρατε την απόφαση να γράψετε και να εικονογραφήσετε ένα παιδικό βιβλίο;
Σπούδασα εικονογράφηση στο πανεπιστήμιο, και κατά την διάρκεια των σπουδών μου αποφάσισα ότι θέλω να ασχοληθώ με τα παιδικά βιβλία, να γράφω και να εικονογραφώ τις δικές μου ιστορίες καθώς αγαπώ τον τρόπο που συνεργάζονται οι λέξεις με τις εικόνες.

Είστε επίσης σχεδιάστρια, θεωρείτε την εικονογράφηση μεγαλύτερη πρόκληση από το σχεδιασμό;
Για μένα η εικονογράφηση και ο σχεδιασμός έχουν πολλά κοινά στοιχεία. Όταν επιχειρώ να φτιάξω μια εικόνα σκέφτομαι τόσο το σχέδιο της (την σύνθεση, την χρωματική παλέτα, τον τρόπο που θα λειτουργήσει με την δομή και το φορματ της σελίδας) όσο σκέφτομαι και το τι θα ζωγραφίσω. Ο εννοιολογικός σχεδιασμός αποτελεί την ουσία της εικονογράφησης, καθώς συνεχώς προσπαθείς να αποκρυπτογραφήσεις λέξεις ή ιδέες.

Τι θέλατε να επιτύχετε γράφοντας και εικονογραφώντας το βιβλίο «Το δικό μου Μουσείο»;
Ήθελα να γράψω μια ιστορία που να εξερευνά την ταυτότητα των αντικειμένων με τα οποία περιβάλλουμε τον εαυτό μας, τι λένε αυτά για μας, όπως επίσης να τιμήσω τις υπέροχες συλλογές και εκθέσεις που βρίσκει κανείς σε μουσεία και γκαλερί.

Τι συμβουλή θα δίνετε σε γονείς και παιδιά που επισκέπτονται ένα μουσείο;
Περάστε τον χρόνο σας κοιτώντας, και μιλώντας μεταξύ σας για τα αντικείμενα και τα έργα τέχνης που βλέπετε, και το πως σας κάνουν να νιώθετε. Πάρτε μαζί σας μπογιές και χαρτιά και ζωγραφίστε. Ζωγραφίστε παίρνοντας έμπνευση από αυτό που βλέπετε.

Σκοπεύετε να γράψετε και να εικονογραφήσετε και άλλα παιδικά βιβλία;
Μετά «Το δικό μου Μουσείο» έχω εκδώσει ακόμη ένα βιβλίο που ονομάζεται «Οι δύο βασιλιάδες» και μόλις τελείωσα το τρίτο και ξεκινάω το τέταρτο!

Αν έπρεπε να διαλέξετε, ποιοι θα λέγατε ότι είναι οι αγαπημένοι σας συγγραφείς και εικονογράφοι;
Αγαπώ τόσους πολλούς συγγραφείς και εικονογράφους, είναι πολύ δύσκολο να διαλέξω. Μερικοί από τους αγαπημένους μου είναι οι Tove Jansson, Roger Duvoisin, John Burningham, Madalena Matosa, Bruno Munari, Maurice Sendak και η Eva Lindström, έτσι για να αναφέρω μερικούς.

Πες το στους φίλους σου μέσω :