Εκπαιδευτικό Υλικό για το βιβλίο Κόκκινο – Η ιστορία ενός κραγιονιού

Εκπαιδευτικό Υλικό για το βιβλίο Κόκκινο – Η ιστορία ενός κραγιονιού

Το Κόκκινο – Η ιστορία ενός κραγιονιού του Μάικλ Χολ είναι ένα εικονογραφημένο, αστείο, διορατικό, πολυεπίπεδο και πολύχρωμο βιβλίο που μιλά για την σημασία του να είναι κανείς ειλικρινής απέναντι στον εαυτό του και να ακολουθεί το δικό του μονοπάτι.

Το κόκκινο έχει μια ετικέτα σε φωτεινό κόκκινο χρώμα αλλά, στην πραγματικότητα, είναι μπλε. Ο δάσκαλός του, η μητέρα του, το ψαλίδι, όλοι, προσπαθούν να το βοηθήσουν να είναι κόκκινο. Το Κόκκινο, όμως, είναι δυστυχισμένο. Όσο σκληρά κι αν προσπαθεί, απλά, δεν μπορεί να είναι κόκκινο!

Τελικά, ένας ολοκαίνουργιος φίλος, του παρουσιάζει μια ολοκαίνουργια προοπτική, και το Κόκκινο ανακαλύπτει αυτό που όλοι οι αναγνώστες γνωρίζουν από την αρχή. Είναι μπλε!

Το παρακάτω εκπαιδευτικό υλικό, που μεταφράστηκε από την Αγγλική γλώσσα, αφορά στο βιβλίο Κόκκινο – Η ιστορία ενός κραγινιού. Στόχο έχει να βοηθήσει εκπαιδευτικούς, γονείς και παιδιά να εμπλακούν σε εποικοδομητικούς διαλόγους αλλά και να διασκεδάσουν παίζοντας με τα χρώματα!

Kokkino_Activities_1

Kokkino_Notes_1

 

Πηγή: https://childrenslibrarylady.com/red-crayons-story/

 

«Η Έμιλι Ναγκόσκι αξίζει το βάρος της στο TED Talks, και το Έλα Όπως Είσαι αποτελεί ένα σεμινάριο ανώτατου επιπέδου στην επιστήμη του σεξ».

“Έλα όπως είσαι” Emily Nagoski

Ian Kerner θεραπευτής του σεξ και διάσημος συγγραφέας του She Comes First

«Η Έμιλι Ναγκόσκι έχει γράψει ένα από τα σημαντικότερα βιβλία για το σεξ που θα μπορούσε ποτέ να διαβάσει οποιαδήποτε γυναίκα (ή οποιοσδήποτε άλλος), γεμάτο με συναρπαστικές και απόλυτα χρήσιμες ιδέες. Συνδυάζοντας τη νέα έρευνα και τη θεωρία πάνω στη σεξουαλικότητα με τις πληροφορίες της παλιάς σχολής σχετικά με το σεξ, αυτές που κανείς δεν σας έχει πει ποτέ (εκτός αν, ίσως, είστε Σκανδιναβή, ή αρκετά τυχερή ώστε να βρίσκεστε στην τάξη της Δρ. Ναγκόσκι), σας εγγυώμαι ότι το Έλα Όπως Είσαι θα ξεκλειδώσει πολλά μυαλά και θα αλλάξει πολλές ζωές».

“Έλα όπως είσαι” Emily Nagoski

Carol Queen, Ph.D., ιδρυτική διευθύντρια του Center for Sex & Culture

«Το καλύτερο βιβλίο που έχω διαβάσει ποτέ για την εξερεύνηση της επιστήμης της γυναικείας σεξουαλικότητας. Είμαι μια ενθουσιώδης οπαδός του έργου της Ναγκόσκι… Νομίζετε ότι ξέρετε πως λειτουργεί η γυναικεία σεξουαλικότητα; Σας εγγυώμαι πως δεν το ξέρετε. Τουλάχιστον, όχι μέχρι να διαβάσετε αυτό το βιβλίο. Και, πέρα από όλα τα παραπάνω, είναι ένα αδιαμφησβήτητα περίφημο βιβλίο τόσο για τους φοιτητές όσο και για τα λαμπρά λυκειόπαιδα».

“Έλα όπως είσαι” Emily Nagoski

Peggy Orenstein, συγγραφέας του Girls and Sex
Phone:2314034202
Fax: 2314034202
Θεσσαλονίκη, Ελλάδα
Ποσειδώνος 4, 54250